Spoorcafé 11 december 2019

Datum
Woensdag, 11 December 2019 17:00 - 20:30 uur
Locatie
nog nader te bepalen
Spoorcafé 11 december 2019

Graag nodigen wij u uit voor het Spoorcafé op 11 december aanstaande bij Sparta-stadion "Het Kasteel" in Rotterdam. Tijdens dit laatste Spoorcafé van 2019 zullen twee voor het spoorgoederenvervoer zeer relevante (infra)projecten centraal staan:

Theemswegtracé

In het Rotterdamse havengebied wordt de Havenspoorlijn over een lengte van circa 4 km verlegd: het zogeheten “Theemswegtracé”. Het nieuwe tracé maakt onderdeel uit van de Betuweroute die het westelijke havengebied met het achterland verbindt.

Door verlegging van het spoor via de Theemsweg rijden treinen straks niet langer over de Calandbrug en worden niet meer gehinderd door brugopeningen voor de scheepvaart. Dit zorgt voor een verbetering van het spoorproduct en biedt een toekomstbestendige oplossing voor het capaciteitsknelpunt bij de Calandbrug.

De bouw van het tracé is inmiddels in volle gang. De projectmanager van het Theemswegtracé, Hans Meeuwsen, is bereid gevonden een gastlezing te geven op dit project waarbij hij zal ingaan op de bouw, de planning en de logistieke impact.

Holland Rail Terminal

In opdracht van de gemeente Lansingerlaand heeft adviesbureau Railbrokerz een onderzoek verricht naar de aanleg van een duurzame railterminal in Bleiswijk: de Holland Railterminal. Mark Remie van RailBrokerz zal een gastlezing verzorgen over de huidige status van dit onderzoek, waarbij hij het project zal toelichten als onderdeel van een internationaal logistiek versnetwerk. 

Datum en Locatie

Op woensdag 11 december aanstaande bent u van harte welkom in de sfeervolle entourage van "Het Kasteel", de thuisbasis van voetbalclub Sparta. Deze locatie is gemakelijk te bereiken met het OV, maar beschikt tevens over voldoende parkeergelegenheid.

Inloop: vanaf 17:00 uur
Start presentaties: circa 17:45 uur
Netwerkborrel: 18:45 - 20:30 uur

Adres:
Sparta Stadion Het Kasteel
Spartapark-Noord 1, 3027 VW Rotterdam

Contact

Naam
Rail Cargo information Netherlands
Telefoon
+31 (0)10 204 21 11
E-mailadres
Website
https://www.railcargo.nl

Aanmeldformulier

Verladers, logistiek dienstverleners en rederijen kunnen gratis deelnemen aan het Spoorcafé.
Overige deelnemers betalen een entree van € 50,- excl. BTW per persoon.


Vermeld de organisatie waarbij uw bedrijf is aangesloten.Deelnemer 2

Deelnemer 3

Factuuradres (indien relevant)

* Verplichte velden