Spoorcafé 26 januari 2017

Datum
Donderdag, 26 Januari 2017 17:00 - 20:30 uur
Locatie
Brasserie Het Zalmhuis, Schaardijk 434, 3064 AM Rotterdam
Spoorcafé 26 januari 2017

Deze eerste editie van het Spoorcafé in 2017 zal plaatsvinden op donderdag 26 januari aanstaande in Brasserie Het Zalmhuis te Rotterdam. Centrale thema tijdens dit Spoorcafé is “Innovatief, snel en betrouwbaar spoorgoederenvervoer”.

Niet zelden wordt bij spoorgoederenvervoer enkel in containertreinen (shuttles) en bloktreinen (full train loads) gedacht. Er is echter nog een derde concept, het zogeheten wagenladingverkeer, ook wel unit cargo genoemd, waarbij losse wagons worden samengesteld tot complete treinen. Hoewel dit concept specifieke voordelen biedt, zoals het relatief grotere volume en hogere gewicht, is het wagenladingverkeer mede door de opkomst van het intermodale shuttle-concept wat in de vergetelheid geraakt.

Geert Pauwels, CEO van B Logistics (voormalige NMBS Cargo), zal tijdens het Spoorcafé op 26 januari aanstaande toelichten welke transitie B Logistics heeft doorgevoerd om het wagenladingverkeer aantrekkelijker te maken voor gebruikers. Door het elimineren van diverse knooppunten (hubs) en het combineren van conventionele wagons met intermodale shuttles is de transit time en de betrouwbaarheid sterk verbeterd. Dit biedt voor diverse type ladingstromen veel logistieke voordelen en nieuwe mogelijkheden.

In zijn gastlezing zal Pauwels ook diverse succesverhalen met u delen, waarbij hij de nadruk zal leggen op het spoorvervoer van en naar Centraal- Oost-Europa, waaronder ook de intermodale shuttles naar de Balkan.

Met bovengenoemd thema en gastspreker zijn wij van mening wederom een aansprekend programma voor u aan te bieden. Na afloop van de presentatie is er bovendien volop gelegenheid om te netwerken onder het genot van een hapje en drankje.

Onderstaand het programma kort samengevat:
Datum: donderdag 26 januari 2017
17:00 uur: inloop en ontvangst
17:45 uur: opening Rail Cargo door directeur Cor Hoenders
18:00 uur: gastlezing Geert Pauwels, CEO B Logistics
18:45 uur: netwerkborrel
Locatie: Brasserie Het Zalmhuis, Schaardijk 434, 3064 AM Rotterdam

Contact

Naam
Rail Cargo information Netherlands
Telefoon
+31 (0)10 204 21 11
E-mailadres
Website
www.railcargo.nl/spoorcafe

Aanmeldformulier

Verladers, logistiek dienstverleners en rederijen kunnen gratis deelnemen aan het Spoorcafé.
Overige deelnemers betalen een entree van € 50,- excl. BTW per persoon.


Vermeld de organisatie waarbij uw bedrijf is aangesloten.Deelnemer 2

Deelnemer 3

Factuuradres (indien relevant)

* Verplichte velden