Spoorexcursie Venlo - Kaldenkirchen: donderdag 11 april

Datum
Donderdag, 11 April 2019 16:00 - 21:00 uur
Locatie
RABOBANK Noorderpoort 15, 5916 PJ Venlo
Spoorexcursie Venlo - Kaldenkirchen: donderdag 11 april

Beste Young Professional,

Meld je aan voor de spoorexcursie in Venlo op donderdag 11 april aanstaande. Na eerdere succesvolle spoorexcursies naar De Kijfhoek, Maasvlakte II en Tilburg, ben je deze keer te gast in Venlo.

In het gloednieuwe kantoor van de Rabobank in Venlo zal Peter Pardoel, Manager Business Development bij Cabooter en voorzitter van SMART Logistics Centre Venlo, een presentatie verzorgen over het thema “Door-to-Door via het spoor”

Aansluitend op deze presentatie zullen we per touringcar een uitstapje maken naar andere locaties in en rondom Venlo, waaronder Trade Port Noord, een belangrijke logistieke hotspot. Op deze locatie worden inmiddels de eerste werkzaamheden verricht aan de bouw van de grootste binnenlandse railterminal van Nederland. 

Ook brengen we een bezoek aan de railterminal in Kaldenkirchen, waar we een demo te zien krijgen van het 'Cargobeamer-concept', waarbij niet kraanbare trailers geladen en gelost kunnen worden op en van de trein. Deze demo wordt verzorgd door Dr. Ing. Hans-Jürgen Weidemann, CEO van Cargo Beamer AG .

Bij terugkomst op het kantoor staan het bier en de Bratwürsten uiteraard voor jullie klaar, waarna Frank Snellen van KLG Europe en Ruben Nolles van Moonen Packaging presentaties zullen verzorgen over het gebruik van het spoorgoederenvervoer van en naar Turkije (KLG) en Polen (Moonen Packaging). 

Programma:
15:00 uur: ontvangst kantoor Rabobank met Limburgse Vlaai
15:30 uur: welkomstwoord door Pieter-Dirk Roeleveld, Communication Coordinator bij Rail Cargo information Netherlands 
15:40 uur: presentatie door Peter Pardoel, Manager Business Development bij Cabooter
16:00 uur: vertrek excursie per touringcar naar Trade Port Noord (TPN)
17:00 uur: aankomst op Terminal Kaldenkirchen, rondleiding + demo Cargo Beamer door Dr. Ing. Hans-Jürgen Weidemann, CEO Cargo Beamer AG.  
17:45 uur: aankomst bij kantoor Rabobank met versnapering en drankje
18:00 uur: presentatie door Frank Snellen, Projectleider Transport bij KLG Europe, over hun intermodaal netwerk van/naar Turkije
18:20 uur: presentatie door Ruben Nolles, Supervisor Operations Support, van Moonen Packaging over de inzet van spoorgoederenvervoer op Polen  
18:40 uur: start netwerkborrel 
19:30 uur: vertrek touringcar naar CS Venlo

Locatie:
Rabobank Venlo, Noorderpoort 15, 5916 PJ Venlo

Bereikbaarheid:

NS Reizigers heeft speciaal voor de bezoekers van dit evenement een dagkaart 2e klas vanaf ieder station in Nederland naar Venlo CS v.v. gratis beschikbaar gesteld. Om hiervan gebruik te maken, dien je uiterlijk 8 april een e-mail te sturen naar yp@railcargo.nl met vermelding van naam en adres. De dagkaarten worden toegezonden naar het opgegeven adres. Op Venlo CS staat een touringcar gereed voor vervoer naar Noorderpoort 15. Deze vertrekt om 15:10 uur.

Voor degenen die per auto wensen te reizen, is er voldoende parkeergelegenheid bij het kantoor van de Rabobank. 

Leeftijdgrens: de maximum leeftijd is 35 jaar. De leeftijdsgrens al gepasseerd? Stuur deze uitnodiging dan gerust door naar collega's die wel in aanmerking komen.

Contact

Naam
Rail Cargo information Netherlands
Telefoon
+31 (0)10 2042111
E-mailadres
Website
https://www.railcargo.nl

Aanmeldformulier

Vermeld de organisatie waarbij uw bedrijf is aangesloten.
Excursie

Geef hieronder aan of u zich wilt aanmelden bij de excursie.


Deelnemer 2

Deelnemer 3

* Verplichte velden