4 x Per week rechtstreekse treinverbinding Rotterdam – Oostenrijk

Bron: European Gateway Services (EGS)

Maandag, 29 september 2014

4 x Per week rechtstreekse treinverbinding Rotterdam – Oostenrijk

Sinds vorige week biedt European Gateway Services 4x per week een rechtstreekse treinverbinding tussen Rotterdam en Oostenrijk aan. Rederijen, logistieke dienstverleners en verladers krijgen met deze Oostenrijk – Rotterdamshuttle een serieus alternatief voor vervoer via de Noord-Duitse havens.

Twee keer per week verbindt de Rotterdam – Oostenrijkshuttle alle grote containerterminals in Rotterdam met Wenen, twee keer per week is het Oostenrijkse Enns de draaischijf. In alle gevallen zijn doorverbindingen mogelijk naar Linz, Graz en verder. European Gateway Services biedt overal in Opper-Oostenrijk, Neder-Oostenrijk en Stiermarken dienstverlening tot aan de voordeur.

De treinverbinding tussen Oostenrijk en Rotterdam biedt het Oostenrijkse bedrijfsleven en de deepsea-rederijen een goed alternatief voor hun export- en importstromen. De positie van de Rotterdamse haven in Oostenrijk wordt met deze treinverbinding bovendien versterkt. Deze positie stond de laatste jaren onder druk.

Oostenrijk is een nieuwe bestemming in het groeiende netwerk van European Gateway Services, dat al tal van verbindingen binnen Nederland en naar België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland omvat. In Oostenrijk treedt Roland Spedition op als lokale agent voor boekingen en voor- en natransport. De trein is zowel geschikt voor maritieme als voor continentale lading. Rail Cargo Austria en TX Logistik verzorgen de tractie.

Mark van Andel, directeur van European Gateway Services: “Voor veel rederijen is Rotterdam de eerste Europese aanloophaven. Met de Oostenrijk – Rotterdamshuttle van European Gateway Services is importlading altijd sneller in Oostenrijk dan via andere Noordwest-Europese havens. Ook voor exportlading zijn er voordelen, zeker als Rotterdam de laatste Europese aanloophaven is. De shuttle is een volwaardig alternatief en biedt net die voordelen die voor de klant het verschil kunnen maken.”