500 nieuwe tankcontainers voor Van den Bosch

Bron: Van den Bosch Transporten

Maandag, 16 november 2015

500 nieuwe tankcontainers voor Van den Bosch

Van den Bosch Transporten breidt zijn containervloot uit met vijfhonderd nieuwe 20FT ISO-tankcontainers. De eerste vijftig exemplaren worden nog deze maand in gebruik genomen.

De nieuwe tankcontainers worden ingezet voor het verschepen van vloeibare bulkgoederen tussen Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Deze activiteiten worden sinds september 2015 gecoördineerd vanuit de nieuwe vestiging van Van den Bosch Transporten in Dubai.

Groeiende containervloot
De containervloot van Van den Bosch is de afgelopen jaren hard gegroeid als gevolg van de toenemende vraag naar intermodale transportoplossingen. Inmiddels beschikt de logistiek dienstverlener over ruim vierduizend bulkcontainers voor het transport van zowel vloeibare als droge bulkgoederen.

Optimale belading
De nieuwe 20FT-tankcontainers hebben een capaciteit van 26.000 liter. De keuze voor dit type tankcontainer is gemaakt vanwege de optimale beladingsgraad en het juiste aantal stoomleidingen om het product indien gewenst ook te kunnen verwarmen.

Productie in Zuid-Afrika
De nieuwe tankcontainers worden geproduceerd bij Welfit Oddy in Zuid-Afrika. Deze productielocatie is gunstig gelegen voor Van den Bosch, omdat het aantal verladingen vanuit Zuid-Afrika in rap tempo toeneemt. De eerste vijftig containers worden nog deze maand in gebruik genomen en de rest volgt in de komende maanden.