A2B-Online breidt activiteiten in Moerdijk verder uit

Bron: A2B-Online

Donderdag, 12 januari 2017

A2B-Online breidt activiteiten in Moerdijk verder uit

Met ingang van 2 januari heeft A2B-Online een derde containerschip met een capaciteit van 508 TEU in bezit genomen. Het schip, de MS A2B-Comfort, was reeds als charterschip in de vaart bij de rederij, maar is nu officieel in eigen beheer. 

"De volumes over het afgelopen jaar zijn prima geweest en daarmee ook de bezettingsgraad op onze schepen. Het is voor de continuïteit van onze dienstverlening en uiteraard voor onze klanten fantastisch dat wij dit schip hebben kunnen aankopen", aldus Gerard de Groot algemeen directeur van A2B-online Container.

De MS A2B Comfort wordt ingezet op de route naar Immingham, de belangrijkste haven voor A2B-Online in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels vaart de rederij al 9 x per week daar naar toe naast de havens London Thamesport, Teesport en Blyth welke respectievelijk 3 x per week en 2 x per week worden aangelopen. Mede dankzij deze groei is de Moerdijk een echte shortsea-haven geworden.

Naast de container activiteiten verwacht Gerard de Groot ook een groei in de trailer activiteiten. “Kombiverkehr begint vanaf 10 januari aanstaande met een treinverbinding tussen Duisburg en Moerdijk welke 3 x per week zal aankomen. Daarnaast begint Alcotrans een barge service vanuit Krefeld naar Moerdijk welke ook meerdere keren per week de beide havens zal aanlopen."

Tevens is de rederij ook nog betrokken bij een aantal andere multi modale projecten die binnenkort afgerond zullen worden en waarmee een verdere verhoging van de short sea activiteiten zullen worden gerealiseerd. "Wij zijn absoluut nog niet klaar in Moerdijk”, laat De Groot weten.