A2B-Online verhoogt aantal afvaarten vanwege recent gestarte spoordiensten vanuit Moerdijk

Bron: A2B-Online

Donderdag, 23 februari 2017

A2B-Online verhoogt aantal afvaarten vanwege recent gestarte spoordiensten vanuit Moerdijk

A2B-online Container voert met ingang van 28 februari het aantal afvaarten vanuit Moerdijk naar Immingham op naar 11 x per week. Dit in verband met het extra aanbod van containervolumes nadat recent twee nieuwe spoordiensten zijn gestart vanuit Moerdijk. Het MS Vanquish, 320 Teu containerschip, is gecharterd om toegevoegde diensten te gaan onderhouden. 

“Nadat wij eerder dit jaar het MS A2B Comfort hebben aangekocht om het volume aanbod vanuit Moerdijk te kunnen blijven verwerken hebben we in aanvulling hierop het besluit genomen tot het charteren van het MS Vanquish” licht Gerard de Groot toe, algemeen directeur A2B-online Container B.V.

“Het aanbod van het containervolume blijft gestaag groeien; eerder dit jaar heeft Kombiverkehr een nieuwe treinverbinding vanuit Duisburg opgestart en is recent ook de Italiaanse rail operator G.T.S. een nieuwe treinverbinding vanuit het Italiaanse Piacenza naar Moerdijk begonnen. Om de snelle doorlooptijden op de shortsea naar het Verenigd Koninkrijk te garanderen hebben wij deze capaciteit toegevoegd”, vervolgt hij.

“Ook het volume op de verschillende barge verbindingen is toegenomen”, vult André Mast, verkoopdirecteur A2B-online Container B.V. aan. “Samen met Alcotrans hebben we wekelijkse diensten vanuit Krefeld/Keulen opgezet die Moerdijk aanlopen naast de dagelijkse aankomsten vanuit Tilburg en Oosterhout die wij met DP World en Versteijnen hebben ontwikkeld. Hiermee kunnen wij het de klant nog makkelijker (en effectiever) maken om hun goederen, dan wel hun containers via Moerdijk naar het Verenigd Koninkrijk te laten verschepen. Niemand biedt zoveel afvaarten aan als wij vanuit Moerdijk en dat maakt onze dienstverlening uniek!”

Michael van Keulen, operationeel directeur A2B-online Container B.V., vervolgt: “Het MS Vanquish is een type Sietas 157 met een intake van 320 Teu en zal vanaf 28 februari in de vaart komen. In eerste instantie zal zij op Immingham worden ingezet. Afhankelijk van de volume ontwikkeling is er nog ruimte in het schema om een extra afvaart in het weekend te kunnen aanbieden. Mogelijk zou dat ook naar London Thamesport of Teesport kunnen zijn want ook op deze routes stijgen de volumes aanzienlijk. De extra capaciteit is goed voor zo’n 50.000 teu op jaarbasis.”

“Wij ervaren absoluut nog geen terugval in de volumes vanwege Brexit, sterker nog, wij zien een groei van bijna 12% in vergelijk met het begin van vorig jaar”, eindigd Gerard de Groot.