Aart Klompe nieuwe voorzitter KNV Spoorgoederenvervoer

Bron: KNV

Maandag, 22 februari 2016

Aart Klompe nieuwe voorzitter KNV Spoorgoederenvervoer

De algemene ledenvergadering van KNV Spoorgoederenvervoer heeft vandaag unaniem besloten tot de benoeming van Aart Klompe als voorzitter van de werkgeversorganisatie KNV Spoorgoederenvervoer. Klompe volgt Paul van Lede op, die de vereniging sinds 2009 leidde.

Aart Klompe
Drs. Aart Klompe (66) was van september 2009 tot juli 2015 CEO van DB Schenker Rail Nederland N.V. Daarvoor was Klompe meer dan 15 jaar werkzaam in de ICT-sector, in verschillende bestuursfuncties. Voordat hij de overstap naar de ICT maakte was hij als register accountant werkzaam en vervulde hij CFO functies in het buitenland. Klompe stuurde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Meer aandacht voor prijs en kwaliteit nodig
Met de Lange Termijn Spoor Agenda heeft de overheid een waardevol kader ontwikkeld, dat een verdere groei van het spoorgoederenvervoer mogelijk maakt. Aart Klompe: “Nu moet het van beleid naar uitvoering. Daarbij moet er meer aandacht komen voor een fair level playing field voor de sector. Een betere prijs-kwaliteit verhouding van de Nederlandse railinfrastructuur is daarbij onontbeerlijk”.

Koninklijk Nederlands Vervoer
De werkgeversorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) werd in 1881 opgericht ten behoeve van een effectieve samenwerking tussen de overheid en de spoorvervoersbedrijven. De bij KNV Spoorgoederenvervoer aangesloten organisaties vervoeren jaarlijks ongeveer 38 miljoen ton goederen en vertegenwoordigen een marktaandeel van 80%.