Ad Toet neemt afscheid als directeur van KNV

Bron: SpoorPro

Donderdag, 26 oktober 2017

Ad Toet neemt afscheid als directeur van KNV

Ad Toet neemt na ruim tien jaar afscheid als directeur van werkgeversorganisatie KNV. Hij legt per 1 januari 2018 zijn functie neer. Ad Toet is een icoon in de spoorsector die ervoor heeft gezorgd dat het spoorgoederenvervoer hoog op de politieke agenda is komen te staan. Hij speelde daarnaast een belangrijke rol bij de totstandkoming van de Europese spoorgoederencorridors.

De spoorsector hoeft gelukkig nog geen afscheid van Toet te nemen. Na zijn vertrek bij KNV zal hij in opdracht van de werkgeversvereniging het tweejarige EU-digitaliseringsproject ELETA leiden. Het innovatieproject heeft als doel om de elektronische uitwisseling van informatie over de geschatte aankomsttijden (Estimated Time of Arrival/ETA) real time uit te wisselen met alle vervoerspartners op een spoorgoederentraject.

Hubert Andela, secretaris KNV Taxi en Zorgvervoer, wordt op 1 januari aanstaande de nieuwe algemeen directeur van KNV. Carlo Cahn, tevens secretaris KNV Bus, zal de functie van adjunct-directeur vervullen. Tijdens de KNV nieuwjaarsreceptie begin februari vindt het formele afscheid van Ad Toet plaats.

Meer info is terug te vinden op de website van SpoorPro.