Alpha Trains levert eerste Siemens Vectron-locs aan TX Logistik

Bron: Rail Cargo information Netherlands

Woensdag, 12 april 2017

Alpha Trains levert eerste Siemens Vectron-locs aan TX Logistik
  • Eerste twee van de tien nieuwe Vectron locs overhandigd aan TX Logistik
  • Lange termijn contract voor volledig onderhoud en reparatie door Alpha Trains

Leasemaatschappij Alpha Trains investeert in de laatste generatie state-of-the-art locomotieven en heeft tien nieuwe multicourante Vectrons aangeschaft. Met deze krachtige en milieuvriendelijke loc breidt Alpha Trains haar port folio op een duurzame wijze uit en verstevigt daarmee haar positie in de markt. De eerste twee Vectrons werden eind maart door Siemens afgeleverd en aansluitend in gebruik genomen door railgoederenvervoerder TX Logistik.

Beide locs dragen de slogan “Zwei Pole mit enormer Zugkraft”. Enerzijds slaat dit op de krachtige motoren die de loc bezit, maar volgens Fernando Pérez, Managing Director bij Alpha Trains Locomotives Division, ook op het sterke partnerschap tussen Alpha Trains en TX Logistik. “Beide partners streven naar pure efficiency in railgoederenvervoer. Door te kiezen voor de Vectron kiest TX Logistik voor topkwaliteit in tractie en een consistente operatie.”

“De Vectron is modulair opgebouwd, waardoor het voertuig naar wens van de vervoerder kan worden geconfigureerd. Je kunt bijvoorbeeld voor een medium of high power versie kiezen en je kunt bepalen door welke landen je wil rijden met het voertuig”, vertelt Gijs Kreike, Accountmanager Rolling Stock bij Siemens . “Voor Nederland zijn er twee versies beschikbaar. Er is een Vectron die in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië kan rijden en er is een versie die geschikt is voor de route van Duitsland naar Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Roemenië.”

De door TX Logistik in gebruik genomen locs zullen worden ingezet op de corridor tussen Padborg (Denemarken) en Verona (Italië). Daarmee versterkt de railgoederenvervoerder haar concurrentiepositie op deze vervoersas. Met een maximale snelheid van 160 km/uur en een vermogen van 6.400 kW is de Vectron zeer geschikt om in beide richtingen goederen te transporteren. Bovendien zijn de beide locs uitgerust met landspecifieke veiligheidssystemen en voltages als ook met het Europese ETCS.

De overige 8 Vectrons zullen in drie fases geleverd worden aan Alpha Trains. Ook deze zullen door TX Logistik worden ingezet.