Alstom vergroot zijn aanbod van spoorwegdiensten in Europa

Bron: Infrasite

Maandag, 29 september 2014

Alstom vergroot zijn aanbod van spoorwegdiensten in Europa

Alstom meldt een werkplaats in België voor onderhoud van treinen en reprofilering van wielen te hebben overgenomen van het bedrijf SATI. Daarmee vergroot Alstom zijn serviceaanbod voor Europese spoorwegondernemingen die goederen en/of reizigers vervoeren en voor klanten uit de spoorwegindustrie. Alstom is van plan vóór 2016 meer dan een miljoen euro te investeren in nieuwe apparatuur en installaties en in de opleiding van het personeel. 

Het terrein heeft een oppervlakte van 45.000 m² en beschikt over 18 sporen; het bevindt zich in de haven van Antwerpen in België, op het kruispunt van de goederencorridors en nabij de havens van Zeebrugge en Rotterdam.

Alstom zal de huidige activiteiten voortzetten en er tevens onderhoudswerkzaamheden verrichten aan de H3, de nieuwe hybride rangeerlocomotief. Daarnaast biedt de werkplaats van Alstom de mogelijkheid om ERTMS-beveiligingsapparatuur in treinen te kunnen installeren.

"Alstom heeft al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van services en vergroot hiermee zijn aanbod op de markt in de Benelux, zo gaat de site deel uitmaken van een Europees netwerk voor lokale dienstverlening aan onze klanten", aldus Marcel Miller, president van Alstom Belgium.

Het aanbod van Alstom bevat een uitgebreid assortiment van spoorwegdiensten voor alle aspecten van de exploitatie van treinen, infrastructuur en spoorbeveiligingsapparatuur. Deze diensten omvatten het onderhouden en moderniseren van spoorwegproducten, het leveren van onderdelen en het uitvoeren van reparaties en herstelwerkzaamheden.

De werkplaats in Antwerpen vormt een aanvulling op de belangrijkste vestigingen van Alstom voor spoorwegdiensten in Europa (Duitsland, Spanje, Italië, Roemenië, Verenigd Koninkrijk, Polen en Zweden) en de rest van de Wereld (Brazilië, Chili, Egypte, Kazachstan, Mexico, Singapore, Turkije, de VS, enzovoort).