APM Terminals Rotterdam start verbinding met Venlo

Bron: Cabooter Rail Cargo

Maandag, 1 oktober 2018

APM Terminals Rotterdam start verbinding met Venlo

APM Terminals Maasvlakte II heeft een rechtstreekse trein verbinding opgezet met de Cabooter Terminal in Venlo. In totaal zullen er drie treinen per week op deze terminal geladen en gelost worden. De lading bevat zowel import als export. Daarmee verdubbelt het aantal trein verbindingen vanuit Rotterdam naar de Cabooter Terminal in Venlo.

Tijdens de meeting van de Rotterdam Port Promotion Council in Baarlo werd APM een platform geboden in de vorm van ronde tafel gesprekken met de deelnemers aan dit evenement om het project toe te lichten. Roy de Haan van APM: “Deze shuttle naar Venlo draagt bij aan een snellere afvoer van containers vanuit Rotterdam het achterland in. Venlo is een belangrijke logistieke hub. En met de nieuwe rail terminal op komst is ook de toekomstige groei van dit soort verkeer zeker gesteld.”

Hans Cabooter CEO van de Cabooter Group Venlo vult aan: “Deze trein draagt bij aan de modal shift. Eenheden hoeven niet over de weg, maar kunnen per spoor doorkomen. Hiermee groeit het aantal spitsmijdingen in de omgeving van Rotterdam. Voor Venlo is dit een versterking van de toch al sterke logistieke positie die Venlo heeft.”

APM op Maasvlakte II, geopend in 2015, is ‘werelds meest geavanceerde terminal en is in staat om de allergrootste container schepen te behandelen. De capaciteit is 2,7 miljoen TEU.

De Cabooter Group is een Venloos familie bedrijf en sinds 1959 actief in de logistiek. In 2014 wonnen zij de aanbesteding voor de bouw van de grootste inland Rail terminal van Nederland. In 2015 werd een terminal in Kaldenkirchen aangekocht. In totaal exploiteert de Cabooter Group 550.000 M2 logistieke activiteit.

Rail Scout

Een overzicht van alle reguliere intermodale spoordiensten (shuttles) van en naar de Benelux wordt aangeboden in Rail Scout.