B Logistics bouwt Unit Cargo netwerk verder uit met Rotterdam en Köln Shuttle

Bron: B Logistics

Donderdag, 4 juni 2015

B Logistics bouwt Unit Cargo netwerk verder uit met Rotterdam en Köln Shuttle

De groep B Logistics bouwt gestaag aan een eigen snel en rechtstreeks Europees netwerk voor verspreid vervoer en voegt er twee korte afstand bestemmingen toe. Het gaat om spoorverbindingen op vaste tijdstippen en met een op voorhand bekende transittijd tussen België en de economische centra rond Rotterdam en Köln. Op deze manier krijgen ook klanten in Nederland en Duitsland aansluiting tot de succesvolle Xpress-producten van B Logistics: Swiss Xpress, Austria Xpress en Slovakia Xpress en tot het Belgische netwerk.

Na de lange afstandsverbindingen Swiss, Austria en Slovakia Xpress legt de groep nu connecties in met strategische bestemmingen dichterbij. Door het ontwikkelen van dergelijke internationale verbindingen waar de klanten naar vragen, in combinatie met een geoptimaliseerd en betrouwbaar spooraanbod, zet de onderneming sterk in op commerciële groei.

De Xpedys Rotterdam Shuttle
De Xpedys Rotterdam Shuttle brengt 5 keer per week conventionele en intermodale ladingen heen en terug tussen België en Rotterdam. B Logistics verzekert de tractie (AB) en werkt samen met Locon Benelux voor de eindbediening. Deze verbinding dient voornamelijk om ook de Nederlandse haven en industrie aansluiting te bieden tot het internationale netwerk vanuit België.

De Xpedys Köln Shuttle
De Xpedys Köln Shuttle rijdt elke weekdag conventionele en intermodale ladingen heen en terug tussen België en Köln. B Logistics verzorgt de tractie (AA) en werkt met lokale partners voor de last mile bedieningen. De Köln Shuttle verbindt het Ruhrgebied met de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam en het Europese hinterland. Deze snelle en zeer betrouwbare connectie tussen belangrijke economische hubs is er voornamelijk gekomen op vraag van klanten uit de chemische industrie. Voor de commercialisering van de intermodale ladingen, werkt B Logistics samen met intermodaal operator IFB.

Ontwikkeling samen met de klant
Sam Bruynseels, Chief Commercial Officer bij B Logistics: “Onze klanten appreciëren de voordelen van de Xpress producten. We zien hun volumes gestaag toenemen. Ze vragen ons bijkomende bestemmingen te ontwikkelen, ook voor de korte afstanden. Tegen het einde van het jaar zouden er nog een vijftal nieuwe bestemmingen moeten bij komen. Met ons Xpress en Shuttle netwerk creëren we in België opnieuw een belangrijk spoorknooppunt dat havens en economische hubs met elkaar verbindt.”

Wat is verspreid vervoer?
Verspreid vervoer of Single Wagon Load verwijst naar volledige treinen die worden samengesteld door individuele wagonladingen van verschillende industriële bedrijven. Het laat klanten toe kleinere volumes van één of enkele wagons van hun producten of grondstoffen per trein te transporteren van en naar verschillende locaties zoals productie sites, havens en het Europese hinterland.