Bertschi Rotterdam breidt rail terminal uit

Bron: Bertschi

Woensdag, 5 oktober 2011

Bertschi Rotterdam breidt rail terminal uit

De afgelopen vier jaar is het containervolume op de Bertschi terminal Rotterdam (Botlek) zo sterk toegenomen, dat meer ruimte nodig is om toekomstige groei mogelijk te maken. Daarom wordt de eerste van twee opties op ruimte nu ingevuld. Het terrein ligt oostelijk van de huidige terminal en is ongeveer 15.000 m2 groot. Dit maakt een toename van de opslagcapaciteit met 1.000 TEU mogelijk. De terminaluitbreiding versterkt tevens de positie van Rotterdam als draaipunt voor plastic granulaten. De uitbreiding moet eind dit jaar gereed zijn.

Tweede kipinstallatie
Naast vergroting van de opslag- en behandelingscapaciteit, wordt ook een tweede kipinstallatie gebouwd. Hierin wordt lading omgestort van maritieme 20-voets containers naar continentale 30-voets containers. In de eerste helft van het jaar is de import van plastics uit het Midden-Oosten geleidelijk toegenomen, een indicatie dat de vraag naar kipcapaciteit voor granulaten ook blijft groeien. Dit wordt versterkt door de trend om ook koffiebonen en importsuiker om te kiepen van 20-voets diepzee containers naar Europese, ‘liner’, 30-voeters.

Logitech
Momenteel wordt onder leiding van ingenieursbedrijf Logitech gewerkt aan de details van de bouwvergunning evenals aan de aanbestedingsprocedure inzake de bouw van de terminal.