Boekingskantoor voor treinverbinding China bij GVT Intermodal

Bron: GVT Intermodal

Donderdag, 22 december 2016

Boekingskantoor voor treinverbinding China bij GVT Intermodal

De dit jaar gestarte treinverbinding tussen Chengdu en Tilburg wordt verder uitgebreid. Het streven is om in 2017 vanuit Chengdu 1000 treinen per jaar naar Europa te laten rijden, gevolgd door een verdubbeling in 2018. 

Om deze ambitie waar te maken en om aan de sterk groeiende vraag naar railtransport van en naar China  tegemoet te komen, heeft GVT Intermodal onlangs een boekingskantoor geopend in de hoofdvestiging in Tilburg. Hier zijn ook twee Chinese medewerkers werkzaam.

Wat betreft de treinverbinding van en naar China werkt GVT Intermodal nauw samen met Chengdu International Railway Services (CDIRS). CDIRS is een staatsbedrijf dat in april 2016 werd opgericht, met als doel 'one belt, one road' initiatief van de Chinese regering verder te implementeren. Dit economisch zeer belangrijke project verbindt landen aan de vroegere zijderoute met elkaar via een treinverbinding.

Het hoofdkantoor van CDIRS is in Chengdu, een stad in de provincie Sichuan met 17 miljoen inwoners, op een kleine 2.000 km landinwaarts van Shanghai. Een regio waar naast veel grote productiebedrijven op het gebied van elektronica, auto's en vliegtuigen ook veel logistieke dienstverleners zijn gevestigd. In september kreeg de provincie toestemming een vrije handelszone op te zetten, met Chengdu als centrum. In deze omgeving vol kansen heeft CDIRS een strategische doorgang gerealiseerd tussen China en Europa.

Snelle groei
Mr. Jie Chen is Vice General Manager van CDIRS: "Wij zijn enorm gegroeid sinds april 2017. Inmiddels werken hier ruim 100 mensen. Eind november hebben we onze target voor dit jaar gehaald: 400 treinen tussen China en Europa, ieder met 41 containers aan boord. We hebben verbindingen met Lotz in Polen, Nürnberg in Duitsland en Tilburg in Nederland. Volgend jaar komen daar Moskou en Istanbul bij en is het streven om meer dan 1.000 treinen op deze trajacten naar Europa te laten rijden." 

Onderstaand enkele specificaties van de verbinding Chengdu - Tilburg en v.v.:

  • Capaciteit: 84 TEU per trein (20ft, 40ft, 45ft HC containers en reefers)
  • Lead time: 15 dagen
  • Afstand: 10.947 km
  • Route: Chengdu (International Railway Terminal), China, Kazachstan, Rusland, Wit-Rusland, Polen, Duitsland, Nederland, Tilburg (RailPort Brabant)
  • Aankomst RailPort Brabant op woensdag, vertrek op vrijdag (schema zal op termijn uitbreiden)

Voor meer informatie en het opvragen van tarieven, kunt u contact opnemen met via het e-mailadres: sales@gvtintermodal.com