Cabooter Groep verbindt Venlo met Antwerpen en Duisburg

Bron: Cabooter Rail Cargo

Donderdag, 12 mei 2016

Cabooter Groep verbindt Venlo met Antwerpen en Duisburg

De logistieke ondernemers Hans – en Eric Cabooter starten op 23 mei aanstaande met 2 nieuwe trein verbindingen. Vanuit kaai 1700 in de Port of Antwerp zal 4 keer per week een trein met maritieme lading vertrekken richting de railterminal van Cabooter in Venlo. Boekingen vinden plaats via de Cabooter Service Desk of bij boekingspartner SDE Logistics BVBA.De lading is bedoeld voor de regio groot Venlo, maar er is ook de mogelijkheid om door te stomen naar Busto/Gallerate of Melzo. Deze terminals liggen allemaal in Italië.

Daarnaast zal op een slimme manier de wagons die de Antwerpen lading vervoeren, worden ingezet, om vanuit Venlo de hub in Duisburg aan te doen. Antwerpen-Venlo is een reeds lang gekoesterde wens van Cabooter. Er is zeker een jaar of tien gesproken over deze verbinding.

Hans Cabooter:” Antwerpen is een belangrijke haven binnen Europa, voor Venlo als logistieke hot-spot nummer één van Nederland is The Port of Antwerp een strategische partner, dit is een mijlpaal voor onze regio”.

Venlo-Duisburg is niet minder belangrijk en leek lang zelfs onbereikbaar omdat de afstand nogal kort is. Diverse partijen hadden zich daar al eens op stuk gebeten. Erich Staake CEO van Duisport en zijn team hebben samen met het Cabooter team de realisatie mogelijk gemaakt. Door slimme logistiek en vanuit een innovatieve kijk op zaken is Cabooter er in geslaagd om concurrerend te zijn met het door file leed geplaagde wegtransport tussen Venlo en Duisburg. Hans Cabooter:” De ontwikkeling van Venlo met Trade Port Noord verloopt voorspoedig, maar er komt een dag dat we ons plafond bereiken. Dan hebben we een ventiel nodig zoals Duisburg die verder groei van de regio mogelijk maakt”.

Vanuit de hub in Duisburg zijn meer dan honderd bestemmingen te bereiken in Noord-, Centraal-, Oost-, Zuid- en West Europa maar ook ver daarbuiten tot wel helemaal in Centraal Azië en China. Er profiteren direct al een paar Limburgse bedrijven van deze deal die met medewerking van de Provincie Limburg en de Gemeente Venlo tot stand is gekomen.

Van Tienen Milieuadvies uit Venlo is vroeg ingestapt en heeft al een vestiging op de terminal van Cabooter en is daarmee de dienstverlener voor milieu zaken. Combo Repair uit Born is aanwezig op de terminal in Kaldenkirchen waar ze een werkplaats hebben, vandaaruit wordt ook Venlo bediend.

Hans Cabooter:” door onze krachten te bundelen hebben we écht iets te bieden. Samen zijn we een complete dienstverlener voor de regio en ver daarbuiten met rail gerelateerde logistiek als grote gemene deler en een pakket aan services”.