CargoBeamer start Europees netwerk in Calais

Bron: CargoBeamer

Woensdag, 7 november 2012

CargoBeamer start Europees netwerk in Calais

Eind vorige maand arriveerde een trein van CargoBeamer afkomstig uit Leipzig in de haven van Calais. Daarmee werd de pilotfase afgesloten en de start aangekondigd van de verdere commercialisering van dit concept. CargoBeamer wil in Europa een net aanleggen van kraanloze terminals voor het gecombineerde weg/spoorvervoer.

Cargobeamer heeft een systeem ontwikkeld waarbij trailers snel en efficiënt kunnen worden geladen en gelost. Een nieuwe terminal in Calais zou de gateway moeten vormen naar de UK en tevens als draaischijf moeten fungeren voor het Europese vasteland. Op dit moment wordt gekeken naar een oost-westroute tussen Frankrijk, de Benelux, Duitsland en Midden- en Oost-Europa en aan een noord-zuidroute tussen Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië.

De terminal in Calais, die in 2014 in gebruik wordt genomen, krijgt een overslagcapaciteit van ruim 800 opleggers per dag en gaat 25 miljoen euro kosten. CargoBeamer wil veel meer van de 3,2 miljoen vrachtauto's die Calais per jaar passeren, van de weg naar het spoor halen.