Containers van geblokkeerde Rijn per spoor

Donderdag, 20 januari 2011

H&S Container Line biedt extra spoorverbindingen tussen het Boven-Rijngebied en de havens van Antwerpen en Rotterdam voor klanten met wachtende containers te wijten aan de Rijn blokkade.

Dankzij haar gecombineerd aanbod van spoor en binnenvaart, kan H&S Container Line GmbH, binnenvaartspecialist en lid van NMBS Logistics, vandaag klanten helpen die containers wensen te vervoeren van het Rijngebied naar de havens van Antwerpen en Rotterdam en vice versa.
H&S Container Line heeft extra treinen ingezet om meer containers te transporteren, vooral sinds het hoge water op de Rijn en recentelijk sinds het bootongeval dat een volledige blokkade van de Rijn veroorzaakt.

In samenwerking met IFB, intermodale en terminal operator en tevens lid van NMBS Logistics, heeft H&S Container Line het aantal round trips verhoogd tussen Antwerpen en Strasburg en Antwerpen en Ottmarsheim. Hierdoor kunnen meer containers worden vervoerd tussen het Boven-Rijn gebied en de havens van Antwerpen en Rotterdam; dit biedt tevens mogelijkheden voor Zwitserse klanten.

Een tijdig transport van hun goederen is van cruciaal belang voor klanten zoals bijvoorbeeld KoehlerPaper Group, en ze zijn bijzonder dankbaar dat ze hun containers naar hun eindbestemming kunnen krijgen zonder al te veel vertraging.

Heiko Brückner, Managing Director van H&S Container Line zegt: ”Allereerst betreur ik het ongeluk dat is gebeurd en al mijn gedachten gaan uit naar de families van de schippers. Binnenvaart is een veilige transportwijze, maar een ongeluk kan ieder van ons overkomen. H&S Container Line heeft altijd geloofd in de kracht van dit gecombineerd aanbod van spoor en binnenvaart; onze klanten waarderen de kwaliteit en het ecologische karakter van onze transportoplossingen. In tijden als deze, wanneer de binnenvaart op de Rijn niet mogelijk is, hebben we een echt voordeel omdat we een even kwalitatief alternatief kunnen bieden aan onze klanten. Dankzij de complementariteit van de leden van de IFB groep, kunnen we ook snel reageren op alle omstandigheden."