Contargo start intermodale spoordienst van Rotterdam naar Koblenz

Bron: Contargo

Donderdag, 19 januari 2017

Contargo start intermodale spoordienst van Rotterdam naar Koblenz

Rotterdam is wederom een nieuwe spoorshuttle rijker. Op 12 januari is logistiek dienstverlener Contargo een nieuwe spoorverbinding tussen Rotterdam en Koblenz begonnen. De Koblenz Multimodal Express start met een vaste dienstregeling van twee retourdiensten per week.

De trein rijdt iedere maandag en donderdag van Rotterdam naar Koblenz en op dinsdag en vrijdag van Koblenz naar Rotterdam. Aankomst is telkens de dag erna. In Rotterdam rijdt de trein tussen de terminals RSC, APMT 1, ECT en Euromax. Een verbinding naar de terminals APMT 2, RWG, RST Noord en Zuid is mogelijk.

Arndt Puderbach, manager van de Contargo-terminal in Koblenz, noemt de Express een alternatief voor het direct-trucking aanbod van Contargo. “Treinvervoer is bijna net zo snel, maar goedkoper dan de vrachtwagen. Daarnaast vormt de Koblenz Multimodal Express een prima aanvulling op het gecombineerde vervoer per binnenschip: voor containers met spoed telt de snelheid. Met deze nieuwe spoorverbinding kunnen we bovendien bij laag water eenvoudiger terugvallen op extra transportcapaciteiten."