Contargo twee keer per week tussen Rotterdam en Neuss

Bron: Contargo

Woensdag, 13 januari 2016

Contargo twee keer per week tussen Rotterdam en Neuss

Sinds medio deze maand biedt Contargo een eigen, directe spoorverbinding tussen Neuss en Rotterdam met twee ritten per week en een vaste dienstregeling.

Op 11 januari 2016 vertrok de eerste trein vanuit Rotterdam. In eerste instantie wordt er twee keer per week vanaf Rotterdam gereden, op maandag en donderdag; op dinsdag en vrijdag vertrekt de trein vanuit Neuss in de omgekeerde richting. Als er genoeg vraag is, kan Contargo de frequentie naar drie wekelijkse ritten verhogen. In Rotterdam rijdt de trein tussen de terminals APMT 1, ECT Delta en Euromax, in Neuss is de Contargo-terminal in de Floßhafenstraße de bestemming.

"Met de Neuss-Multimodal-Express verbinden wij de regio Neder-Rijn van Duisburg via Krefeld, Düsseldorf en Mönchengladbach tot Köln direct met de grootste zeehaven van Europa," vertelt Jürgen Albersmann, manager Contargo Neuss GmbH. "Met dit spoorwegproduct vullen wij op ideale wijze de bestaande binnenscheepvaartverbinding aan. Vooral tijdens hoog- of laagwater, wanneer wij betrouwbare alternatieven nodig hebben, is deze nieuwe lijn een milieuvriendelijk alternatief."