DB Schenker Logistics biedt groupagevervoer per spoor China - Europa

Bron: DB Schenker Logistics

Donderdag, 7 januari 2016

DB Schenker Logistics biedt groupagevervoer per spoor China  - Europa

Met ingang van 21 december 2015 verzorgt DB Schenker Logistics een reguliere spoordienst vanuit China naar Europa. Met eigen containers kunnen compleet- (FCL) en deelladingen (LCL) met bestemmingen in heel Europa worden verspreid via het DB Schenker-netwerk. Klanten hoeven niet langer een hele container te vullen, maar kunnen nu ook het vervoer voor kleinere zendingen en deelladingen (LTL) boeken.

DB Schenker maakt gebruik van de reguliere treinverbinding van Wuhan naar Duisburg. De reistijd bedraagt ongeveer twee weken van terminal naar terminal. Klanten ontvangen volledige deur-tot-deur service van DB Schenker; afhalen en consolidatie van de zendingen in China, organisatie van het vervoer per spoor van Wuhan naar Duisburg en distributie in heel Europa via het groupage en LTL netwerk van de logistiek dienstverlener.

Ewald Kaiser, bestuurslid voor Logistics bij Schenker AG: "Via de Trans-Euraziatische rail corridor en de naadloze verbinding op ons logistieke netwerk zijn we in staat om zendingen snel en veilig in heel Europa te verspreiden en klanten een geïntegreerde allesomvattende, deur-tot-deur-oplossing te bieden."

DB Schenker biedt full load containervervoer tussen China en Europa over land aan sinds 2011 voor een groot aantal klanten uit verschillende industrieën. Daar is nu de mogelijkheid voor groupage en deelladingen aan toegevoegd. De lijndienst van en naar China is sneller dan zeevracht en goedkoper dan luchtvracht. Daarnaast kent de service een snelle en betrouwbare looptijd en verscheidene vertrekken per week.