DB Schenker Rail Nederland en STC B.V. starten e-learningtraject

Bron: STC B.V.

Maandag, 23 juni 2014

DB Schenker Rail Nederland en STC B.V. starten e-learningtraject

STC B.V. gaat voor ruim vijfhonderd medewerkers van DB Schenker Rail Nederland een E-learningtraject verzorgen. Beide partijen hebben hierover op 17 juni jl. een overeenkomst  getekend.

Voor DB Schenker Rail Nederland heeft STC B.V. een speciaal E-learningtraject ontwikkeld: Web Based Training (WBT). Met behulp van WBT kunnen medewerkers van DB Schenker Rail Nederland op ieder moment van de dag via internet actuele kennis verwerven. Deze kennis wordt in verschillende modules gedurende het hele jaar interactief aangeboden. In totaal zullen ruim 500 machinisten, wagencontroleurs en binnendienstmedewerkers met behulp van WBT getraind worden op het gebied van o.a. ERTMS, wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscommunicatie. WBT is een aanvulling op de al bestaande klassikale modules die DB Schenker aanbiedt.

Veiligheid op het spoor
Corné Hulst, algemeen directeur van STC B.V. over WBT en de samenwerking met DB Schenker Rail Nederland: “Het beleid van DB Schenker Rail Nederland is er op gericht maximaal te investeren in de kwalificaties van hun medewerkers. Wij zijn er trots op dat wij met WBT kunnen bijdragen aan het verder vergroten van het vakmanschap van DB Schenker-medewerkers en de veiligheid op het spoor.”

Intensieve samenwerking
DB Schenker Rail Nederland en de STC-Group werken al langer samen op het gebied van het opleiden van medewerkers. Veel MBO’ers die bij het Scheepvaart en Transport College een opleiding Machinist Railvervoer volgen, lopen stage bij DB Schenker Rail Nederland.