De Kracht van Horizontale Samenwerking & Spoorcongres 28 september 2017

Bron: Rail Cargo information Netherlands

Maandag, 14 augustus 2017

De Kracht van Horizontale Samenwerking & Spoorcongres 28 september 2017

Op donderdag 28 september ontmoeten verladers, logistiek dienstverleners en diverse andere marktpartijen elkaar tijdens een uniek netwerkevent. Twee belangrijke thema’s op één dag en één plaats.

De ochtend staat in het teken van horizontale samenwerking in de logistieke sector op initiatief van de Topsector Logistiek en TKI Dinalog. Gevolgd door een gezamenlijke lunch, waar circa 200-250 deelnemers elkaar ontmoeten. In de middag wordt tijdens het Spoorcongres 2017 dieper ingezoomd op de modaliteit spoor, waarbij diverse verladers voorbeelden uit de praktijk laten zien.

Ochtendprogramma: “De kracht van horizontale samenwerking”
Er liggen grote kansen voor de logistieke sector om kosten te besparen en het milieu te ontzien door samen te werken vracht te bundelen. Vanuit de Topsector Logistiek en TKI-Dinalog zijn diverse projecten geïnitieerd die zich richten op horizontale samenwerking. U krijgt vanuit de deelnemende marktpartijen te horen welke oplossingen er zijn gevonden in de praktijk en hoe u die zelf kunt toepassen. Daarnaast kunt u aansluiten bij initiatieven zoals Lean & Green Offroad, uitgevoerd door Connekt en COMPOSE, uitgevoerd door evofenedex in samenwerking met Tilburg University en partners. U maakt tenslotte kennis met diverse praktische tools, ervaringen en diensten tijdens een mini-experience. Daar kunt u direct mee aan de slag.

Meer informatie: https://www.dinalog.nl/event/kracht-horizontale-samenwerking/ 

Middagprogramma: “Spoorcongres 2017 - De verlader centraal!”
Dagelijks rijden meerdere treinen tussen Nederland en diverse bestemmingen in het Europese achterland en vice versa. Alleen al van en naar Italië pendelen circa 15 containertreinen per dag. Daar komen de treinen met bulklading of conventionele lading (stukgoed) nog bij. Ze vervoeren verschillende soorten lading, uiteenlopend van granen en ertsen tot elektronica en verslading.
Iedere transportstroom is onderdeel van een logistieke keten waarachter grote belangen schuil gaan. Maar liefst 8 verladers laten in het middagprogramma aan de hand van ‘best practices’ zien welke rol het spoorgoederenvervoer betekent voor hun logistieke ketens en welke voordelen daaraan zijn verbonden. Deze praktijkvoorbeelden richten zich op fresh, food, consumer goods, bouwmaterialen en recycling.

Meer informatie: http://www.spoorcongres.nl/