Distri Rail doet eerste reguliere call op APMT Maasvlakte II

Bron: Distri Rail BV; foto PJS Foto

Maandag, 26 januari 2015

Distri Rail doet eerste reguliere call op APMT Maasvlakte II

Distri Rail BV laat in een persbericht weten zaterdag, 17 Januari, voor het eerst APMT Maasvlakte II met een commerciële call te zijn aangelopen. Distri Rail is hiermee de eerste operator die in 2014 met testtreinen naar APMT Maasvlakte II is geweest alsmede de eerste rail operator die een commerciële call naar de nieuwe deepsea terminal heeft weten te verzorgen.

Distri Rail is een van de grootste onafhankelijke spooroperators van Nederland. Sinds 2014 zijn zij bezig met het zogenaamde hoog frequentie concept tussen Rotterdam en Duisburg. Vanaf de laatste hub worden diverse bestemmingen binnen de Europese markt aangeboden. De meest recente is Ludwigshafen.

“Er zijn, in samenwerking met APMT Maasvlakte II, diverse tests uitgevoerd waarvoor Distri Rail een deel van zijn wagons ter beschikking heeft gesteld. Zo wisten we het operationele proces verder te stroomlijnen en kunnen wij met trots melden dat de nieuwe terminal een aanzienlijk hogere productiviteit heeft ten opzichte van de bestaande capaciteit in het aantal behandelingen. Tevens plannen we nu vaste regelmatige calls met zowel onze Duisburg, Ludwigshafen, Mannheim als Frankfurt treinen”, aldus Johan Booij, Managing Director bij Distri Rail.

Jouke Schaap, Commercieel Manager bij APM Terminals Maasvlakte II, is blij met de eerste regulier call op de nieuwe terminal. “Wij hopen het aantal calls snel te kunnen uitbreiden, aangezien het spoor een strategisch speerpunt voor ons is,” aldus Schaap.