Distri Rail en Duisport Agency breiden netwerk uit

Bron: Distri Rail BV

Maandag, 5 januari 2015

Distri Rail en Duisport Agency breiden netwerk uit

Met ingang van 7 januari 2015 breiden Distri Rail BV en Duisport Agency GmbH hun spoornetwerk uit met een nieuwe spoordienst tussen Duisburg DIT en Frankfurt Höchst/ Kombi Terminal Ludwigshafen (KTL). De nieuwe spoorshuttle zal starten met 3 rondlopen per week, waarbij per trein in beide richtingen capaciteit is voor 100 TEU.

Vertrek vanaf Duisburg DIT in zuidelijke richting vindt vertrek plaats op maandag, woensdag en vrijdag. In noordelijke richting vanaf Ludwigshafen en Frankfurt is dat op dinsdag, donderdag en zaterdag. Via Duisburg DIT worden dagelijks treinen aangeboden richting de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam, hetgeen resulteert in een snelle doorvoer tussen de havens en de industriële regio rondom Ludwigshafen.

In Rotterdam worden dagelijks alle deepsea-terminals op de Maasvlakte aangelopen, terwijl voor shortsea en continentale trafieken gebruik wordt gemaakt van de RSC-terminal in de Waalhaven. Een tussenstop bij andere shortsea terminals, zoals Cobelfet, staat gepland in 2015. In Antwerpen is er een dagelijks vertrek van en naar Quai 1700, met doorverbinding naar andere terminals.

Met de nieuwe dienst op Ludwigshafen KTL wordt deze regio middels de draafschijf in Duisburg ook verbonden met Europese bestemmingen, zoals Polen, Tsjechië, Slowakije, Scandinavië, Rusland en zelfs China. Andersom worden via Ludwigshafen ook spoorverbindingen aangeboden van en naar belangrijke Franse bestemmingen als Lyon, Marseille en Châlon-sur-Saône.

De nieuwe spoordienst is een uitbreiding op het bestaande netwerk tussen de Haven van Rotterdam en:

Duisburg 12x week
Frankfurt 3x week
Mannheim 5x week
Ludwigshafen 3x week
Wörth am Rhein 3x week