Distri Rail verbindt Cobelfret-terminal met Duisburg en Europa

Bron: Distri Rail BV

Woensdag, 4 februari 2015

Distri Rail verbindt Cobelfret-terminal met Duisburg en Europa

Distri Rail BV biedt hoog frequente spoorverbindingen aan tussen Rotterdam en Duisburg. Vanaf de laatste hub worden diverse bestemmingen binnen Europa aangeboden, waarvan de meest recente in Duitsland, namelijk Ludwigshafen.

Met ingang van 16 februari 2015 zal Distri Rail BV ook de C. RO Ports (CLdN/Cobelfret) terminal in de Botlek 6x per week aanlopen en aan het Distri Rail-netwerk toevoegen. Omdat middels de bediening van deze vooraanstaande terminal de shortsea direct per spoor bereikbaar wordt, hoeven containers niet meer elders per spoor aangeleverd te worden en dan per truck overgereden te worden. Dit betekent een extra ontlasting van de wegen in en om de Rotterdamse haven en vermindering van Co2 uitstoot.

“Ons doel is een bundeling van diverse stromen binnen Rotterdam waaronder deepsea, shortsea en continentale lading. Hierbij spreken we over diverse type containers waaronder 20ft, 23ft, 40ft, tank en 45ft, wat ons hoogfrequente model nodig heeft om te kunnen draaien binnen geheel Rotterdam en Europa”, aldus directeur Johan Booij van Distri Rail.

C. RO Ports (CLdN/Cobelfret) is zeer te spreken over het feit dat hun shortsea en continentale klanten nu ook gebruik kunnen maken van de snelheid en achterlandverbindingen die DistriRail aanbiedt.