Eerste nieuwe shuttle Rotterdam APMT 2 – Cabooter Venlo gestart

Bron: Cabooter Group

Dinsdag, 20 maart 2018

Eerste nieuwe shuttle Rotterdam APMT 2 – Cabooter Venlo gestart

MTHODE en Trimodal starten op 19 maart een nieuwe containershuttle tussen de APM 2 terminal op de 2e maasvlakte in Rotterdam en Cabooter in Venlo.

Hiermee kan het containervervoer per spoor weer groeien na de recente krapte aan terminalslots op de Maasvlakte. 

Dedicated containershuttle

Met de nieuwe dienst komt er een einde aan de lange wachttijden om volumes per trein af te voeren naar Rotterdam in de regio Venlo. Thom Derks – eigenaar van MTHODE dat is gespecialiseerd in het verbinden van marktpartijen, operatoren en spoorvervoerders – start samen met intermodal operator Trimodal drie keer per week een dedicated containershuttle tussen APM2 terminal op de Tweede Maasvlakte en de Cabooter terminal in Venlo. Rotterdam Rail Feeding is de tractionair van deze nieuwe shuttle.

Bij succes zal de frequentie verder uitgebouwd gaan worden naar zes omlopen per week. Een maand geleden was er sprake van krapte aan terminalslots op de Maassvlakte. De wachttijden om de volumes op de trein te krijgen was voor verladers in de regio Venlo opgelopen tot maar liefst 14 dagen. Thom Derks legde zich er niet bij neer dat een nieuwe dedicated shuttle niet te realiseren viel in de grootste haven van Europa. Derks besloot met APM2 te bekijken wat wel mogelijk was.

400 vrachtwagens per week van de weg

Doordat meerdere commerciële partijen nu hun krachten hebben gebundeld, kan alsnog deze nieuwe intermodale spoorvervoersdienst in de markt worden gezet. Hiermee zal het containervervoer per spoor tussen Rotterdam en Venlo fors groeien. De nieuwe shuttle haalt 400 en later 800 trucks per week van de weg. De nieuwe containershuttledienst per spoor versterkt Rotterdam zijn positie op achterlandregio Venlo. 

Rail Scout

Een overzicht van de intermodale spoordiensten van en naar de Benelux, is terug te vinden in de webapplicatie Rail Scout, een product van het voorlichtingsbureau Rail Cargo.