Eerste shuttledienst Rotterdam-Frankrijk een feit!

Bron: Shuttlewise

Woensdag, 23 maart 2016

Eerste shuttledienst Rotterdam-Frankrijk een feit!

Op dinsdag 15 maart is de eerste Shuttlewise dienst uit Rotterdam in het Franse Dourges aangekomen. Het markeert de start van de allereerste shuttledienst Rotterdam-Frankrijk. Het contract hiervoor werd in het bijzijn van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in Parijs ondertekend. De dienst gaat vooralsnog vijf keer per week rijden.

De shuttledienst is een samenwerking met het Franse Novatrans. “Via hun zeven shuttles vanuit Dourges brengen we Rotterdam over het spoor in verbinding met heel Frankrijk”, aldus Martijn Elbers, general manager Shuttlewise. De ondertekening van het contract tussen Shuttlewise en Novatrans vond plaats tijdens het staatsbezoek van het Nederlandse koningspaar aan Frankrijk. Elbers: “Op termijn willen we de dienst, met een mix van continentale en maritieme lading, ook doortrekken naar Spanje.”

De shuttle rijdt op de trimodale Delta 3-terminal in Dourges. In Dourges heeft de Shuttlewise-trein overigens ook aansluiting op de dienst van Greenmodal op Marseille. Voor het Havenbedrijf Rotterdam zijn dit mooie ontwikkelingen. “Inmiddels rijden er wekelijks zo’n 150 treinen naar Duitsland en meer dan 70 naar Italië”, aldus Peter ten Broek, business manager van het Havenbedrijf. “Een dienst op Frankrijk was er echter nog niet. Dat is nu rechtgezet. Het betekent dat Franse bedrijven nu ook via Rotterdam makkelijk en efficiënt gebruik kunnen maken van de vele shortsea en andere verbindingen voor export.”