Erik Loijen van KLG Europe neemt “Rail Scout”-tablet in ontvangst

Bron: Rail Cargo

Dinsdag, 2 december 2014

Erik Loijen van KLG Europe neemt “Rail Scout”-tablet in ontvangst

Afgelopen donderdag 27 november kreeg Erik Loijen, General Manager bij KLG Europe een tablet uitgereikt uit handen van Cees van Altena, Interim Manager bij het voorlichtingsbureau Rail Cargo. De uitreiking stond in het teken van Rail Scout, een webapplicatie  dat een overzicht biedt van alle reguliere intermodale spoordiensten van en naar Nederland.

Tijdens de beurs Transport & Logistics medio vorige maand in AHOY Rotterdam konden bezoekers kennis maken met Rail Scout. Diverse verladers en logistieke dienstverleners gaven aan erg onder de indruk te zijn van de gebruiksvriendelijke applicatie. Ter promotie van Rail Scout konden bezoekers meedoen aan een railsimulatiespel, waarbij men kans kon maken op het winnen van tablet door een rijdende trein op het juiste moment tot stilstand te laten brengen. Loijen toonde zich als de beste machinist door niet alleen een zeer snelle tijd neer te zetten, maar ook het minst af te wijken van het stop tonend sein (STS).

Loijen toonde zich blij verrast met de tablet als ook met Rail Scout. “Wij geloven dat intermodaal vervoer op langere afstanden de toekomst heeft. Om die reden hebben wij recent onze vloot uitgebreid met 45ft High Cube Pallet Wide containers. Deze laadeenheden worden ingezet voor het intermodaal vervoer naar landen als Turkije en Griekenland v.v. Andere landen die onze interesse hebben zijn Frankrijk en Roemenië. Rail Scout is wat dat betreft een zeer waardevolle applicatie voor ons, omdat wij in één overzicht kunnen zien welke bestemmingen intermodaal bereikbaar zijn en bij welke operator wij kunnen boeken.”

KLG Europe is een familiebedrijf opgericht in 1918 en door de jarenlange ervaring, kennis en expertise een begrip in de transportwereld. De logistieke dienstverlener verzorgt de distributie van lading binnen Europa, Rusland, voormalige CIS-landen en het Midden Oosten tegen marktconforme tarieven en snelle doorlooptijden. Van een enkel pakket of pallet tot aan volle ladingen worden door KLG Europe via de weg of intermodaal vervoerd.

Rail Scout is ontwikkeld door het voorlichtingsbureau Rail Cargo en is vrij toegankelijk. De applicatie is gebaseerd op de functionaliteit van google maps en kan het best bekeken worden in browsers als google chrome of firefox. Heeft u vragen over Rail Scout, stuurt u dan een e-mail naar info@railcargo.nl of bel 010 2042111.