Frequentie Rotterdam-Poznan shuttle verhoogt naar 5 keer per week

Bron: P&O Ferrymasters

Dinsdag, 24 oktober 2017

Frequentie Rotterdam-Poznan shuttle verhoogt naar 5 keer per week

Als antwoord op de groeiende vraag naar intermodaal transport van en naar Polen heeft P&O Ferrymasters de frequentie van de treinverbinding tussen Rotterdam en Poznan verhoogd van 4 keer naar 5 keer per week. Dit betekent een capaciteitsvermeerdering van 25%.

De trein, die sinds 4 maanden wordt gexploiteerd door P&O Ferrymasters in samenwerking met het Poolse Erontrans, krijgt een extra vertrek in beide richtingen op woensdag. De trein verbindt de CLIP-terminal in Swarzedz-Poznan met de terminal van P&O in Rotterdam-Europoort, waarvandaan lading wordt getransporteerd naar de UK met P&O Ferries.

Volgens Mark Timmermans, Trailer Director bij P&O Ferrymasters biedt de spoorverbinding een one-stop solution voor export vanuit Polen naar de UK en de Benelux. “Onze treinverbinding biedt betrouwbaarheid, minder risico en een hogere payload. Bovendien is de prijs concurrerend met het wegtransport.”

De trein wordt gereden door LTE Netherlands en biedt vertrekken in beide richtingen aan op dinsdag t/m zaterdag. Elke trein heeft de capaciteit voor 36 huckepack trailers van elk 28 ton gewicht. De transittijd tussen Rotterdam en Poznan is circa 20 uur.