Frequentie shuttle Venlo-Melzo verdubbeld naar 10x per week

Bron: Jan de Rijk Logistics

Woensdag, 5 maart 2014

Frequentie shuttle Venlo-Melzo verdubbeld naar 10x per week

Vanaf 31 maart 2014 rijden maar liefst 10 treinen per week tussen Venlo en Melzo, nabij Milaan. Daarmee wordt de capaciteit van de gezamenlijke shuttle van Jan de Rijk en Wetron verdubbeld. Nu reeds rijdt op iedere werkdag in beide richtingen een trein.

Door de toename van congestie en strengere regelgeving met betrekking tot rij- en rusttijden heeft intermodaal spoorvervoer de toekomst, zo meldt Jan de Rijk Logistics in een persbericht. Jaarlijks zal daardoor bijna 1 miljoen ton vervoerd worden tussen Italië en de Benelux. Bovendien sluit de uitbreiding van de intermodale activiteiten nauw aan bij de doelstelling van het bedrijf om de CO2-uitstoot in 2015 met 20% te verminderen in vergelijking met 2010.

De uitbreiding van de shuttle biedt mogelijkheid om alle soorten goederen te vervoeren, variërend van retail tot industriële goederen. De trein biedt capaciteit voor 64x 45ft-containers per richting.

Vanaf 7 april zal Jan de Rijk Logistics ook zijn treinverkeer tussen de Benelux en Oostenrijk uitbreiden. Nu reeds worden wekelijks 50 containers per spoor vervoerd tussen Neuss (Duitsland) en Wels (Oostenrijk). Dit aantal zal worden uitgebreid met 20 containers per week tussen Neuss en Wenen.