Grootste containerschip ter wereld maakt maiden call bij ECT

Bron: ECT

Maandag, 12 januari 2015

Grootste containerschip ter wereld maakt maiden call bij ECT

Afgelopen weekend heeft de CSCL Globe voor haar maiden call de Euromax Terminal Rotterdam van ECT aangelopen. De CSCL Globe van China Shipping Container Line is op dit moment het grootste containerschip ter wereld met een capaciteit van 19.100 TEU en een lengte van 400 meter. Als alle containers van de CSCL Globe op een rij worden gezet is die rij bijna 120 kilometer lang. Driehonderd miljoen tablet pc’s kunnen met het schip vervoerd worden of miljoenen andere producten.

ECT is er trots op dat de CSCL Globe de Euromax Terminal twee keer aanloopt, zowel aan het begin als aan het eind van haar Europese reis. Hiermee is ECT voor importeurs en exporteurs een aantrekkelijke keuze. ECT beschouwt dit tevens als een bewijs van de goede relatie die China Shipping en ECT over de jaren heen hebben opgebouwd.

Met de komst van de CSCL Globe zet de schaalvergroting in de scheepvaart verder door en er lijkt ook nog geen eind aan die schaalvergroting te komen. ECT investeert continu in haar terminals om de steeds groter wordende schepen snel en efficiënt af te kunnen handelen. Zowel de ECT Delta Terminal als de Euromax Terminal Rotterdam, waar de CSCL Globe nu ligt afgemeerd, zijn prima in staat om de grootste containerschepen ter wereld af te handelen.

Naast investeringen op de terminals investeert ECT ook, middels dochteronderneming European Gateway Services, in het vervoer van containers van en naar het Europese achterland. De grotere hoeveelheden containers die met de megaschepen worden aangevoerd vragen ook om een optimale en duurzame afhandeling van het achterlandvervoer.