Hoyer sluit zich aan bij Green Freight Europe

Donderdag, 12 juli 2012

Tankvervoerder Hoyer sluit zich aan bij het duurzaamheidsinitiatief van inmiddels zestig grote Europese verladende concerns en logistieke dienstverleners.

Green Freight Europe is opgericht in 2009 en erop gericht de duurzaamheid in transport te bevorderen en in nauwe samenwerking met Europese regeringen en de EU, de CO ²-uitstoot terug te dringen. GFE's focus ligt op het terugdringen van de CO ² verontreiniging veroorzaakt door wegvervoer, gezien hier circa 75 procent van de Europese verontreiniging aan kan worden toegeschreven. Een tweede fase in het programma zal multimodaal vervoer zijn waar HOYER een belangrijke rol in zal spelen door het  ondersteunen van projecten. Verder maakt het lidmaatschap het onder andere mogelijk voor HOYER om de koolstofbalans verder te verbeteren.

De emissies worden geëvalueerd en gecontroleerd door GFE met behulp van een online platform dat beheerd zal worden door de internationale goederenorganisaties European Shippers Council (ESC) en de EVO. Klanten kunnen vervolgens precies zien hoeveel emissies de productie van hun aankopen heeft meegebracht.