HSF test intermodaal vers transport

Bron: Logistiek.nl

Woensdag, 13 juni 2018

HSF test intermodaal vers transport

Logistiek dienstverlener HSF Logistics heeft in samenwerking met GVT Logistics bij wijze van proef een vers transport opgezet van Nederland naar Polen en retour. HSF Logistics hoopt hiermee in de toekomst een snelle, milieuvriendelijke en kostenbesparende verbinding aan te kunnen bieden op dit traject.

Op dinsdag 29 mei jl. is de eerste huckepack trailer van HSF Logistics Nijmegen in Tilburg op de trein gezet richting Polen. Naast containers en wissellaadbakken zijn ook huckepack trailers geschikt voor intermodaal vervoer omdat ze met een kraan of stacker kunnen worden opgepakt. De vracht wordt in de trailer geladen en blijft daarin tot de eindbestemming. Hierdoor is er beperkt tijdverlies en risico op beschadigingen. En in dit geval van vers logistiek de kans op temperatuurschommelingen minimaal.

Potentie diverse routes

Het traject naar Polen is volgens HSF Logistics, nummer 19 op de lijst Top 100 Logistiek Dienstverleners 2018, een populair traject. Ook andere routes met potentie zullen worden bekeken op levensvatbaarheid. “De test is uniek doordat we verse goederen over een lange afstand intermodaal transporteren. Hierbij moet men denken aan levensmiddelen welke normaal gesproken over de weg worden getransporteerd”, legt Marcel van Hengel, locatiemanager HSF Logistics Nijmegen, uit.