HSL Logistik verheugd met 1832 loc

Bron: HSL Logistik

Donderdag, 12 juli 2012

HSL Logistik verheugd met 1832 loc

Per 1 juli jl. beschikt HSL Logistik Benelux over een eigen locomotief van het type 1800. Het bedrijf is zeer verheugd met de aanschaf van de 1832 en hoopt hiermee haar klanten goed en flexibel te kunnen bijstaan bij hun vervoersvraagstukken per spoor in Nederland.

Björn Ormeling, directeur HSL Logistik: “de keuze voor het type 1800 locomotief kan verrassend overkomen. Deze loc kan immers niet over de Betuweroute en de havenspoorlijn. Toch is dit een weloverwogen keuze. De 1800 is namelijk een sterke en betrouwbare loc die bijna overal in Nederland kan worden ingezet. Dat maakt het voor ons als relatief kleine vervoerder erg aantrekkelijk.”

Een ander belangrijk argument is de relatief gunstig prijsstelling ten opzichte van andere, meer courante locs, zoals de 186/189. Deze zijn uitgerust met meerdere veiligheidssystemen en daardoor grensoverschrijdend inzetbaar. “De 1800 stelt ons echter in staat een scherp tarief aan te bieden en gemakkelijker te concurreren met andere modaliteiten”, aldus Ormeling.

HSL Logistik hoopt met de 1832 veel en veilige treintransporten in Nederland te mogen vervoeren en daarmee een bijdrage te mogen leveren aan de vergroting van het spoormarktaandeel in Nederland.

Voor meer informatie over HSL Logistik, klik hier.