Hupac introduceert intermodaal vervoer voor semitrailers tussen Antwerpen en Barcelona

Bron: Hupac

Maandag, 25 februari 2019

Hupac introduceert intermodaal vervoer voor semitrailers tussen Antwerpen en Barcelona

Vanaf februari 2019 kan de Hupac-shuttle tussen Antwerpen en Barcelona ook opleggers vervoeren. Het is de eerste keer dat dit type laadeenheid wordt toegelaten op het Spaanse netwerk. Deze mijlpaal in het intermodaal vervoer is bereikt na een succesvolle testperiode, samen met de RENFE van de Spaanse Spoorwegen en de Franse SNCF.

De Hupac shuttle Antwerpen - Barcelona biedt dagelijks vertrekken met aantrekkelijke transittijden (A-C verbinding). Naast containers en wissellaadbakken kunnen nu ook opleggers met P386-profiel worden vervoerd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van speciale pocket wagons. 

De shuttle passeert Frankrijk, waar een maximaal profiel van P386 kan worden bereikt, en bereikt de terminal in Barcelona, zonder dat er gewisseld hoeft te worden van spoorwagon. Dit kan omdat de spoorlijn richting Barcelona over dezelfde spoorbreedte beschikt als in Frankrijk en België.

Rail Scout

Een overzicht van alle reguliere intermodale spoordiensten van en naar de BeNeLux is terug te vinden via de webapplicatie Rail Scout.