Hupac start nieuwe spoordienst tussen Rotterdam/ Duisburg en Istanbul

Bron: Hupac

Maandag, 12 februari 2018

Hupac start nieuwe spoordienst tussen Rotterdam/ Duisburg en Istanbul

Met ingang van deze maand start intermodale rail operator Hupac een nieuwe spoordienst tussen Rotterdam/ Duisburg en Istanbul. De spoordienst wordt 2 keer per week aangeboden en heeft een transit time van 7 dagen.

Tussenstop in Wenen

Met de nieuwe dienst biedt Hupac een alternatief voor de veelgebruikte route via Trieste, waarbij een combinatie van spoor en shortsea wordt ingezet van en naar Turkije. De trein maakt een tussenstop in Wenen, waar het mogelijk is om laadeenheden over te slaan op treinen naar andere bestemmingen, zoals Budapest, Curtici, Ploiesti en Belgrado.

In Rotterdam wordt gebruik gemaakt van de RSC Terminal in de Waalhaven en in Duisburg is gekozen voor de DIT Terminal. Aan Turkse zijde maakt de trein een bezoek aan de Halkali Terminal. De trein is geschikt voor (tank)containers en wissellaadbakken inclusief 45ft High Cube containers.

Rail Scout

Een actueel overzicht van alle (intermodale) spoorverbindingen van en naar Turkije als ook van en naar andere Europese bestemmingen treft u aan in de webapplicatie Rail Scout. Rail Scout is een product van het voorlichtingsbureau Rail Cargo information Netherlands.