IFB breidt trafieken Rotterdam-Antwerpen uit via aansluiting op RSC terminal

Bron: Interferryboats

Maandag, 29 augustus 2011

IFB breidt trafieken Rotterdam-Antwerpen uit via aansluiting op RSC terminal

Continentale transporten vanuit Rotterdam genieten voortaan van rechtstreekse aansluiting op het Zuid- en Zuidoost-Europese netwerk van IFB.

Vanaf 5 september 2011 neemt IFB de RSC Rotterdam terminal op in haar aanbod van rechtstreekse verbindingen tussen Rotterdam en Antwerpen.

Hierdoor breidt de pan-Europese intermodal rail operator haar dienstverlening uit met een connectie die specifiek gericht is op continentale en short-sea trafieken vanuit Rotterdam. Het huidige aanbod op de as Rotterdam-Antwerpen, dat voornamelijk maritieme trafieken viseert, blijft behouden en voorziet in drie wekelijkse rondritten tussen Mainhub Antwerpen en Rotterdam Maasvlakte via de ECT Delta en Euromax Terminal.

Momenteel zijn er vanuit Rotterdam voor continentale transporten geen of weinig verbindingen naar Zuid- en Zuidoost Europa. Voor deze trafieken creëert deze unieke rechtstreekse verbinding dan ook een belangrijke tijds- en efficiëntiewinst. Voortaan kan IFB een directe aansluiting bieden voor bestemmingen in Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Hongarije, Bulgarije, Roemenië, Griekenland en Turkije.

Steve Declercq, Manager Business Unit Noord, licht toe: "IFB beoogt de sterkte van haar pan-Europese netwerk maximaal uit te spelen in haar dienstverlening aan klanten. We stellen immers vast dat de vraag naar grensoverschrijdend transport sterk stijgt. Met de integratie van RSC in ons aanbod richten wij ons specifiek tot continentale verladers die vanuit Rotterdam een rechtstreekse aansluiting wensen op het Europese netwerk."

Cor Hoenders, Directeur RSC, verklaart: "RSC is verheugd over de hernieuwde samenwerking met IFB, aangezien we onze klanten een rechtstreekse verbinding kunnen aanbieden met de Haven van Antwerpen en zo ook ontsluiting op het Zuid- en Zuidoost-Europese netwerk van IFB."

Kees van Altena, Business Development Manager van IFB, staat in voor de commercialisering van het aanbod.