IFB zet extra intermodale treinen in van en naar Rotterdam

Woensdag, 15 september 2010

IFB, intermodaal en terminal operator en commercieel filiaal van NMBS Logistics, zet in september nieuwe rechtstreekse shuttles in van en naar Zeebrugge, Rotterdam, Italië en Oost-Europa.

Geert Pauwels, CEO van IFB en Head of SNCB Freight Division: “Dankzij de kwaliteit van deze verbindingen en het nauwe overleg met onze klanten slaagt IFB erin om het vertrouwen van klanten te versterken. Wij spelen dan ook graag in op hun stijgende vraag naar capaciteit door ons aanbod aan te passen. De uitbouw van deze verbindingen past in het kader van de ambitie van NMBS Logistics om haar internationale netwerk verder te ontwikkelen.”

Nieuwe klant Efico zorgt voor extra trafiek tussen Antwerpen en Zeebrugge
IFB heeft Efico, één van de grootste koffieverhandelaars in Europa, als nieuwe klant kunnen aantrekken. Ongemalen koffiebonen komen aan in Antwerpen en worden via een extra spoorverbinding door IFB rechtstreeks naar het nieuwe distributiecentrum Seabridge in Zeebrugge gebracht. De verhandelaar van 'groene' koffie kiest voor spoorvervoer omdat het ecologischer is en sneller gaat dan via de weg.

Genk – Sopron – Oradea: van 3 naar 4 round trips per week
De frequentie van de treinen naar Oradea werden vanaf begin september opgevoerd van drie naar vier keer per week. De trein stopt ook in Sopron (Hongarije). Door de aansluiting op het spoornetwerk van ICF kunnen daar eenheden op- en afgekoppeld worden voor de regio Wenen, Bratislava en Boedapest of overgezet worden op aansluitende treinverbindingen naar de hele Balkan. De trein vertrekt telkens op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag, zowel vanuit Genk als vanuit Oradea. In Sopron vertrekt hij op donderdag, vrijdag en maandag.

Antwerpen – Rotterdam – Antwerpen met aansluiting richting Zuid- en Oost-Europa
Vanaf september stijgt ook het aantal wekelijkse treinen naar en van Rotterdam van twee naar drie. De verbinding via de MainHub in Antwerpen betekent een extra voordeel voor Nederlandse klanten. Vanuit Rotterdam krijgen zij immers toegang tot alle treinen die vanuit de MainHub vertrekken, zoals naar Barcelona, Tarragona, Parijs, Strasbourg, Wenen, Sopron, Ottmarsheim enz.. De Antwerpen – Rotterdam Shuttle vertrekt vanuit Antwerpen op maandag, woensdag, vrijdag en vanuit Rotterdam op maandag, dinsdag en donderdag.

Extra treinen naar Italië
De vraag naar reguliere verbindingen naar Italië stijgt. IFB speelt daar als belangrijke intermodale speler op deze as op in en verhoogt het aantal bestemmingen en de frequentie van de bestaande verbindingen. Vanaf heden wordt een rechtstreekse trein ingezet die twee keer per week tussen Charleroi en Turijn rijdt.
Twee verbindingen richting Milaan werden verder uitgebreid: Bierset – Milaan gaat van drie naar vier round trips met vertrek in Bierset op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Vanuit Milaan gaat het op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag opnieuw richting België.
Zeebrugge – Milaan rijdt wekelijks drie keer in plaats van twee. Zowel in Zeebrugge als in Milaan vertrekt de trein op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Voor meer informatie klikt u hier.