Intermodaal vervoer draagt bij aan duurzaamheidprestaties Vos Logistics

Bron: Vos Logistics

Maandag, 11 april 2016

Intermodaal vervoer draagt bij aan duurzaamheidprestaties Vos Logistics

In een persbericht laat Vos Logistics weten in 2015 een omzet te hebben gerealiseerd van € 259,2 miljoen, een stijging van bijna 3%. De groei werd gerealiseerd in zowel internationaal transport als in warehousing en regionale distributie door meer volume met bestaande klanten en de verwerving van nieuwe klanten. De logistiek dienstverlener laat tevens weten de carbon footprint te hebben gereduceerd, mede dankzij de inzet van intermodaal (spoor)vervoer.

Betere duurzaamheidsprestaties
Duurzaamheid is volledig geïntegreerd in de strategie en bedrijfsvoering van Vos Logistics. Ook in 2015 wist de onderneming de resultaten van belangrijke duurzaamheidsthema’s verder te verbeteren. De CO2-uitstoot per vervoerde ton/kilometer daalde met 3% naar 0,0368 kg per ton/kilometer. Deze verlaging is toe te schrijven aan de verjonging van de vloot, hogere beladingsefficiency en intelligente transportoplossingen. De toename van multimodaal transport speelt daarin een significante rol, zo laat Vos Logistics weten.

Frank Verhoeven, CEO van Vos Logistics: “2015 was een goed jaar voor de onderneming. In al onze kernactiviteiten hebben we het beter gedaan. De marktomstandigheden lieten een verdere verbetering toe en dat zagen we terug in de omzet en in het resultaat. Ook op het gebied van veiligheid en duurzaamheid is goede vooruitgang geboekt."