InterModal Solutions & Groningen Railport Exploitatiemaatschappij ontvangen AEO-certificaat

Bron: IMS Veendam

Donderdag, 6 februari 2014

InterModal Solutions & Groningen Railport Exploitatiemaatschappij ontvangen AEO-certificaat

InterModal Solutions (IMS) en Groningen Railport Exploitatiemaatschappij, beiden gevestigd in Veendam, hebben op 5 februari 2014 het AEO certificaat Douanevereenvoudigingen en Veiligheid uit handen van mevrouw De Jong-Raske, van Douane Nederland, ontvangen.

Het behalen van het AEO certificaat wordt door Frank Fokkens, algemeen directeur InterModal Solutions, gezien als een nieuwe bevestiging van de kwaliteit van de organisatie. Sinds de oprichting in september 2009 wordt er continue gewerkt aan het verbeteren van veiligheid en processen ten einde onze klanten optimaal te kunnen bedienen. Als een van de grootste food grade warehouse operators van Noord Nederland is InterModal Solutions onder andere voor ISO 9001-2008, HACCP5, GMP+, SQAS en SKAL gecertificeerd.

Het leveren van kwaliteit en het bieden van absolute veiligheid in de voedselketen is ons bestaansrecht en onderscheidend vermogen, aldus Frank Fokkens. Wij zijn dan ook zeer verheugd om het AEO certificeringstraject binnen 6 maanden te hebben doorlopen en zien dit als een bevestiging van ons kwaliteitsniveau en onze continue procesverbetering. Ook de komende jaren blijven wij in ontwikkeling, zo gaan wij in 2014 onze HACCP5 certificering upgraden tot de wereldwijde voedselveiligheidsstandaard ISO 22000.

Over InterModal Solutions
InterModal Solutions is de allround logistieke dienstverlener uit de Husa Transportation Groep welke voor haar klanten de totale supply chain verzorgd. Naast eigen intermodale verbindingen tussen de Rotterdamse haven en Noord Nederland beschikt zij over 90.000m2 food grade warehouses, 100.000m2 buiten opslag en een vloot moderne bulk- en huiftrailers. Middels een eigen forwarding afdeling verzorgd InterModal Solutions tevens de internationale goederenstromen voor haar klanten van deur tot deur.

Over Groningen Railport Exploitatiemaatschappij
Groningen Railport Exploitatiemaatschappij verzorgd de exploitatie van de Railport Groningen te Veendam. Railport Groningen is een van de grootste tri-modale inland terminals van Nederland met o.a. 4 railtracks van 750 meter, een overdekte overslaghal voor treinen en 150 meter kade geschikt voor klasse V binnenvaart schepen. Railport Groningen beschikt tevens over een ruime binnen en buiten opslagfaciliteiten voor bulkgoederen, (ADR)containers en projectladingen.