Joint Intermodal Transport en Seacon realiseren duurzame corridor

Bron: Seacon Logistics

Woensdag, 13 november 2013

Joint Intermodal Transport en Seacon realiseren duurzame corridor

De ‘Joint In Transport Cooperative’ (JIT) is in februari 2012 opgericht met als doel een platform te bieden voor het verminderen van CO2 door middel van het verleggen van goederenbewegingen van de weg naar het spoor. Het ontwerp van dit business model is grotendeels ondersteund door: The Global Commerce Initiative, The Consumer Goods Forum en Capgemini.

De actieve leden Colgate Palmolive, Mondelez International en Nestlé van JIT verwachten met de geprojecteerde zendingen ongeveer 18,000,000 kg CO2 emissie per jaar te besparen. Als de volumes toenemen, zullen de kosten evenals de CO2-emissie verder afnemen.

Seacon Logistics
Eind 2012 kwam de JIT tot besluit een derde partij in de hand te nemen die het multimodale logistieke proces voor de individuele JIT-leden gaat managen. Als onafhankelijke logistieke dienstverlener organiseert en monitort Seacon Logistics met haar in eigen beheer ontwikkelde control tower dit gecombineerde transport, waarbij zij gebruik maakt van haar uitgebreide vervoerdersnetwerk. Daarnaast neemt Seacon Logistics de bijbehorende administratieve taken voor haar rekening, alsmede alle nodige douanehandelingen.

25 September 2013 reed de eerste trein, een Europese corridor; van Polen naar de UK. Andere bedrijven kunnen ook tot JIT toetreden, des te meer volume gebundeld wordt des te groter de voordelen in kosten en CO2 reductie.