Maike Kooijman verkozen tot spoorvrouw van het jaar 2013

Bron: Rail Cargo/ Spoorpro.nl

Dinsdag, 23 april 2013

Maike Kooijman verkozen tot spoorvrouw van het jaar 2013

Afgelopen donderdag tijdens het Spoorcafé is Maike Kooijman, projectmanager bij het Scheepvaart en Transport College (STC) in Rotterdam verkozen tot Spoorvrouw van het jaar 2013. De prijs kreeg ze uitgereikt door Cor Hoenders, voormalig directeur van het RSC Rotterdam en tevens Spoorman van het jaar 2012. Met dit initiatief wil het voorlichtingsbureau haar waardering uiten voor personen die zich in de praktijk sterk maken voor de promotie van het railgoederenvervoer.

Hoenders gaf te kennen dat de jury zich bij haar besluitvorming heeft laten leiden door de grote verscheidenheid aan bedrijven en instanties die Maike Kooijman hebben genomineerd.
Kooijman werd gekozen vanwege haar tomeloze inzet en enthousiasme voor het waarborgen van een nieuwe generatie goed opgeleide machinisten en omdat ze een “vraagbaak is voor alle stakeholders in de spoorsector.”

Kooijman is in 2011 bij het STC in Rotterdam gestart met de eerste machinistenopleiding op mbo-niveau in Nederland. In juli van dit jaar ontvangen de eerste lichting mbo-machinisten hun diploma. De opleiding bij het STC bereidt de studenten voor op een machinistenfunctie bij een goederenvervoerder, personenvervoerder of spooraannemer.

In haar dankwoord gaf Kooijman aan dat ze probeert om jongeren warm te krijgen voor het goederenvervoer. ‘De meesten willen aanvankelijk op een reizigerstrein. Maar als ze eenmaal een keer hebben meegereden op een zware goederentrein blijkt hun interesse meer uit te gaan naar de goederentak.’

Ter gelegenheid van de verkiezing heeft SpoorPro.nl een intervieuw afgenomen met Maike Kooijman: