Migros zet trein in bij belevering winkels in oosten Zwitserland

Bron: Nieuwsblad Transport

Woensdag, 25 juli 2018

Migros zet trein in bij belevering winkels in oosten Zwitserland

De Zwitserse supermarktketen Migros laat artikelen voortaan per trein vervoeren tussen zijn nationale DC in Neuendorf in het noordwestelijke kanton Soloturn en het regionale DC in Gossau, in het oosten van Zwitserland. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de diensten van de spoordivisie van SBB, de Zwitserse staatsspoormaatschappij.

Gossau ligt in het kanton Sankt Gallen in het uiterste noordoosten van het Alpenland. Van daar worden de goederen (diepvries, elektronica, cosmetica, sportartikelen, meubelen en wasmiddelen) verspreid over de 230 vestigingen van Migros in Oost-Zwitserland, waaronder supermarkten en groothandels voor de horeca.

Door goederen voortaan over het spoor tussen het noordwesten en het noordoosten van Zwitserland te laten vervoeren, bespaart Migros jaarlijks zo’n drieduizend vrachtautoritten door het ‘Mittelland’. Daarbij worden files vermeden en knelpunten als de noordelijke ring van Zürich omzeild. Migros was al een grote klant van SBB, onder meer tussen Suhr, Neuendorf, het westen van Zwitserland, Zürich en het Italiaanstalige Ticino in het zuidoosten, maar niet op dit traject.