Nieuwe partners in Crossrail

Bron: Crossrail

Dinsdag, 28 februari 2012

Nieuwe partners in Crossrail

In een persbericht maakt de Zwitserse railgoederenvervoerder Crossrail AG bekend dat het Oostenrijkse LKW Walter en het Italiaanse General Transport Services (GTS) aandelen van Crossrail hebben verkregen.

De Oostenrijkse transportonderneming uit Wiener Neudorf verwerft 25% van de aandelen en het in het Zuid-Italiaanse Bari gevestigde GTS verwerft 10% van de aandelen. Het Zwitserse bedrijf Le Jeune Capital & Partners AG behoudt 45% van de aandelen, terwijl de overige 20% in handen blijft van intermodale rail operator Hupac.

Crossrail AG is een toonaangevende railgoederenvervoerders in Europa dat actief is in Zwitserland, Duitsland, België en Nederland. Het bedrijf heeft twee dochterondernemingen, te weten Crossrail Benelux N.V. en Crossrail Italy s.r.l.

De nieuwe aandeelhoudersstructuur van Crossrail verstevigt de Europese positie van de onderneming, zowel financieel als commercieel. Intermodale klanten zullen worden ondersteund door Crossrail in het ontwikkelen van nieuwe spoordiensten door Europa, zo meldt het persbericht.