Nieuwe spoordienst tussen Oss en Rzepin (Polen)

Bron: Osse Overslag Centrale (OOC)

Donderdag, 28 mei 2015

Nieuwe spoordienst tussen Oss en Rzepin (Polen)

Met ingang van vandaag rijdt 2x per week een rechtstreekse spoorshuttle tussen de Osse Overslag Centrale (OOC) in Oss en het Poolse Rzepin. De spoordienst wordt aangeboden door Newhome Logistics. Vanochtend werd de eerste containertrein geladen, waarna deze om 12:30 uur vertrok naar de Poolse bestemming.

Vanuit Rzepin dat aan de west grens van Polen ligt is een groot deel van Polen goed per truck te bereiden. De verbinding is met slechts 12 uur transittijd en vaste vertrekken de snelste treinverbinding tussen Nederland en Polen. Korte terminal afhandeltijden en via de snelwegen goed bereikbare terminals bieden daarmee het wegtransport een mooi nieuw alternatief.

OOC terminals is met binnenvaart schepen in het EGS-netwerk ook uitstekend verbonden met de Rotterdamse haven en biedt daarmee ook mogelijkheden om maritieme lading via Oss naar Rzepin in Polen te transporteren of vanuit Polen naar Rotterdam of Antwerpen. Hiermee kan in verschillende scenario’s aanmerkelijk veel tijd worden bespaard.

De dienst zal worden gereden door Locon BV een private spoorwegonderneming, die hiervoor het gehele traject met één loc en in één run kan uitvoeren. Betrouwbaar en snel.