Nieuwe spoorgoederen vervoerder HSL Logistik van start in Nederland

Bron: HSL Logistik

Woensdag, 29 september 2010

Het van oorsprong Duitse HSL Logistik is per 9 september 2010 toegelaten als goederenvervoerder op het Nederlandse spoorwegennet.

Vanuit de Nederlandse vestiging in ’s-Hertogenbosch is de afgelopen jaren hard gewerkt om de licentie voor Nederland te bemachtigen. Nu het zover is kan HSL Logistik bijna niet wachten om haar eerste treinen in Nederland te rijden. Directeur Björn Ormeling benadrukt dat het voor HSL Logistik een enorme stap voorwaarts is nu de verbinding met Nederland tot stand is gekomen. Wij worden hiermee voor onze klanten een belangrijke partner in de Oost Europese routes, zoals bijvoorbeeld: Rotterdam/Amsterdam – Hamburg - Warschau. Maar andere bestemmingen kunnen natuurlijk ook moeiteloos worden aangedaan benadrukt Björn Ormeling.

HSL Logistik is opgericht in 2003 en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een middelgrote spoorgoederen vervoerder. Het getransporteerde jaarvolume zal in 2010 uitkomen op 3,5 miljoen ton. Met de komst van de licentie in Nederland hoopt HSL Logistik gestaag verder te bouwen aan deze groeiontwikkeling. De eerste treinen van HSL Logistik zullen gaan rijden over de Betuweroute en de Rotterdamse haven aandoen. Vanuit dit startpunt zal HSL Logistik zich de komende periode inzetten om de dienstverlening in Nederland gestalte te geven in zowel de continue dienst als ook het spotvervoer.

Contactgegevens
HSL Logistik
Bruistensingel 160-A
5232 AC Den Bosch
T: 073-6238584
www.hsl-logistic.nl