Nieuwe spoorverbinding tussen Amsterdam en Yiwu (China) een feit

Bron: SpoorPro

Maandag, 12 maart 2018

Nieuwe spoorverbinding tussen Amsterdam en Yiwu (China) een feit

Met het vertrek van de eerste goederentrein richting China is Amsterdam sinds vorige week woensdag (8 maart) officieel aangesloten op de Nieuwe Zijderoute. Vanuit de Amsterdamse Haven startte een goederentrein een reis van zestien dagen naar de Chinese stad Yiwu. De containertrein rijdt door Duitsland, Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachtstan. Op 23 maart arriveert de trein op zijn eindbestemming.

Yiwu

De nieuwe, directe treinverbinding is een initiatief van Nunner Logistics. Voor de spoorverbinding werkt Nunner Logistics samen met Rail Cargo Operator, TMA Logistics en Havenbedrijf Amsterdam. “De goederen die richting Yiwu gaan, zijn veelal bestemd voor bedrijven in de regio van deze stad. Ook gaan een aantal goederen per truck richting Shanghai dat ongeveer 290 kilometer van Yiwu ligt”, legt Erwin Cootjans, directeur van Nunner Logistics uit.

Rail Scout

Nunner start in eerste instantie met één treindienst per week, maar dit zal naar verwachting al snel worden uitgebreid naar twee à drie diensten per week. Voor een totaal overzicht van alle spoordiensten van en naar de Benelux, inclusief de verbindingen van en naar China, kunt u terugvinden in de webapplicatie Rail Scout.

Een uitgebreide versie van dit bericht inclusief filmpje treft u aan op de website van SpoorPro.