Nieuwe treinverbinding met Straatsburg/Kehl

Bron: European Gateway Services (EGS)

Vrijdag, 19 december 2014

Nieuwe treinverbinding met Straatsburg/Kehl

Vanaf 6 januari 2015 bieden European Gateway Services (EGS) en H&S Containerline 2x per week een treinverbinding tussen Rotterdam en Straatsburg aan, met daarbij 1x per week een stop in Kehl. Met deze verbinding wordt een belangrijke logistieke hotspot in het Boven-Rijn gebied direct gekoppeld aan de deepsea containerterminals in Rotterdam.

De nieuwe treinverbinding betekent voor EGS een verdere uitbreiding van haar netwerk, terwijl H&S Containerline met deze samenwerking een nieuwe dienst naar Straatsburg en Kehl aanbiedt. De terminals die worden aan gedaan zijn Port Autonome de Strasbourg (PAS) en Euro Terminal Kehl (ETK). Het aantal verbindingen kan snel worden opgevoerd naar drie of vier per week. De trein is geschikt voor zowel continentale als maritieme lading en kan daarnaast worden gebruikt voor het herpositioneren van lege containers.

Voor rederijen, logistieke dienstverleners en verladers biedt deze route niet alleen een efficiënte en duurzame verbinding tussen Rotterdam en de regio, maar ook een goed alternatief voor vervoer via Antwerpen.