Nieuwe wagons voor Raillogix

Bron: Raillogix

Dinsdag, 6 december 2011

Nieuwe wagons voor Raillogix

Spot operator Raillogix heeft eind oktober 28 gloednieuwe Sggrss 80’ Containerdraagwagons bij fabrieken van de IRS-Group in Arad (Roemenië) afgehaald. De wagons die in eigendom zijn, versterken de uit ca. 300 wagons bestaande pool van Intermodale wagons waarmee Raillogix in geheel Europa haar intermodale diensten aanbiedt.

Voor de wagons zijn zusterbedrijf RailReLease wagenhouder en ECM. De wagons worden nu ingezet voor het rijden van laagwater-treinen tussen het Ruhrgebied, de Westhavens en het Rijn/Main gebied. In het vervolg zullen de wagons op verschillende relaties binnen het intermodale spotnetwerk van Raillogix rijden.

Met deze investering wil Raillogix de lijn van het produceren van goederentreinen met hoogwaardige voertuigen voortzetten. Inmiddels is de oudste wagon uit de Intermodale vloot van 2009. De aangeschafte wagons beschikken over kunststof remblokken en voldoen aan de laatste technische eisen vanuit de EU (TSI).

Raillogix heeft als principe alleen met modern en stil materieel te produceren. Dit heeft als voordeel dat het geluidsoverlast wordt gereduceerd en door de moderne techniek van het materiaal de uitval van wagens sterk wordt verminderd. Dit laatste heeft weer positieve invloed op een stabiele productie.

Raillogix is deelnemer van Rail Cargo information Netherlands. Voor meer informatie over Raillogix klik hier.